(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
PÓRKOVÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
1 balíček listového těsta, 2 velké póry, 500ml smetany, 2 vejce, (4 trojúhelníky taveného sýra), cca 3 větší rajčata, sůl, pepř, provensálské koření, bazalka
Postup přípravy
Těsto rozválíme a vymačkáme do hlubokého plechu až k hornímu okraji, aby nevytekla smetana.
Do smetany rozklepneme celá vejce, pokrájíme tav. sýr (sýr není nutností) + sůl, pepř a dobře rozkvedláme (já dělám ponorným mixerem).
Pór nakrájíme na tenká kolečka a rozprostřeme na těsto. Zalijeme připravenou smetanou.
Na vrch položíme kolečka rajčat a celé posypeme provensálským kořením a trochou bazalky.
Pečeme uprostřed trouby, na cca 170°C, dokud neztuhne smetana a okraj těsta není do zlatava.
Koláč je dobrý studený i teplý, svou chutí připomíná pizzu.
Dobrou Chuť!
Do smetany rozklepneme celá vejce, pokrájíme tav. sýr (sýr není nutností) + sůl, pepř a dobře rozkvedláme (já dělám ponorným mixerem).
Pór nakrájíme na tenká kolečka a rozprostřeme na těsto. Zalijeme připravenou smetanou.
Na vrch položíme kolečka rajčat a celé posypeme provensálským kořením a trochou bazalky.
Pečeme uprostřed trouby, na cca 170°C, dokud neztuhne smetana a okraj těsta není do zlatava.
Koláč je dobrý studený i teplý, svou chutí připomíná pizzu.
Dobrou Chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dudidlo
(upraveno)
10. 7. 2008, 16:14
Pórkový koláč peču také, mnohdy také s přidáním i jiné zeleniny či salámu - prostě co je zrovna v lednici. Vzhledem k tomu, že ne vždy mám k dispozici smetanu, dávám místo ní mléko a přidám do něj nastrouhaný tvrdý sýr + ty trojúhelníčky, atd. ................ Pro milovníky Nivy - přidejte ji, nemá to chybu